Acoustical Improvements

The initial step in transitioning Shop One into a public space was retrofitting the building’s main room with carpet, furniture, audiovisual equipment and bathrooms in 2016 — changes to accommodate larger tour groups. The vaulted ceilings that make the space unique, however, presented a problem for acoustics, which made communication in the space difficult.

The intent of Shop One is to engage and empower water stewards in a flexible, functional and inviting workspace that invites community members to experience the District’s work and inspire creative approaches to the future. As such, we didn’t want standard fiberglass acoustical panels, but a creative solution that embodied the mission of the space. The final design, created and installed by Strang Architects, depicts the Yahara chain of lakes and installation was completed in early 2020. 

Blueprints for acoustic improvements project